![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
Ομάδα PhotoMind
|
Είναι γνωστό πως υπάρχει μια σχέση αγάπης με αρκετές φωτογραφικές μηχανές. Ανοίγω αυτό το θέμα για όσους θέλουν να παρουσιάσουν τις δικές τους.
-------------------------------------------------------------------------- Φιλμάτες:
Ψηφιακές:
διάφορα: μιας που μαζί με την τρέλα της φωτογραφίας έρχονται και άλλες τρέλες.. και κάποιες συλλεκτικές καρφίτσες Leica, Canon, Meopta ____________________________________ ::: νίκος κανταράκιας ::: Visual Poetry ::: white tree ::: raw files ::: HostGator hosting ::: polaroid what's your excuse The quieter you become, the more you are able to hear.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νίκος Κανταράκιας : 28-08-2008 στις 16:15. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
*Μέλος PhotoMind
Περιοχή: Αθηνα
|
Kodak Instamatic 155X στα 60mm
Της είχα αδυναμία γιατί έβγαζε τετράγωνα. Κρίμα που δεν υπάρχει φιλμ σήμερα γι αυτήν ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
*Μέλος PhotoMind
Περιοχή: Αθηνα
|
Παράθεση:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
*Μέλος PhotoMind
|
Χμμ... λίγα πράγματα από εμένα.
Άρχισα με μια ψηφιακή Canon G6 πέρασα γρήγορα σε μια 20D και μετά ήρθε ο έρωτας με την Rolleicord Vb και το φιλμ και το τετράγωνο φορμά πριν από 1,5 χρόνια περίπου. Από τότε σταμάτησα να χρησιμοποιώ τις ψηφιακές μου (την 20D μάλιστα την πούλησα). Πριν από λίγο καιρό αγόρασα μια Mamiya 6 -πάντα 6χ6- με τον 50άρη φακό και άρχισα τις απιστίες στη Rollei. ![]() Τώρα πια είμαι μπερδεμένος ανάμεσα στη διοπτρική με τον νορμάλ φακό και την rangefinder με τον ευρυγώνιο. Ποια τελικά θα επικρατήσει; Ίδωμεν… ____________________________________ Je est un autre |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
*Μέλος PhotoMind
|
Παράθεση:
Επίσης μια τηλεμετρική Canonet G-III QL17 ![]() Mια Agfa Box 50 ![]() Ε τέλος την SLR Minolta Dynax 4 (φίλμ), και την Dynax 5D. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
*Μέλος PhotoMind
|
Ας πω κι εγώ την ιστορία μου
![]() Ξεκίνησα με Olympus c5060wz, Canon AE-1, Konica Minolta 5D και Voigtlander Bessa T με 40mm 1.4, τις οποίες χαίρονται πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες τους. Τώρα υπάρχουν μόνο οι: Olympus XA (click εδώ για samples) ![]() η Flexaret VII ![]() (την οποία βρίσκω πολύ στυλάτη )και τέλος η Canon 40D με έναν 20άρη κι έναν 50άρη. Edit: Α ναι, και μία Polaroid 636 CloseUp ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χταπόδι : 03-02-2009 στις 12:48. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
*Μέλος PhotoMind
|
απο φιλματες εχω την minolta 7i kai 800i(προσφατη)
απο ψηφιακη εχω την konika-minolta 7d.Πιστεψτε με εχει τραβηξει πολλα και αντεχει ακομα |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ομάδα PhotoMind
|
χο χο..
μιλάμε Γιώργος, Παναγιώτης, Λουκάς, Στέφανος κι εγώ κάνουμε άνετα club Minolta εδώ μέσα.. ![]() ____________________________________ ::: νίκος κανταράκιας ::: Visual Poetry ::: white tree ::: raw files ::: HostGator hosting ::: polaroid what's your excuse The quieter you become, the more you are able to hear.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
*Μέλος PhotoMind
|
Λοιπόοοοοοοοοοοοοοον...
Το 2003, ενήλικας πια, πιάνω την πρώτη μου "σοβαρή" δουλειά (συμβασιούχος πυροσβέστης). Μετά από 2-3 μισθούς, σκέφτηκα να κάνω ένα δωράκι στον εαυτό μου, ένα γκατζετάκι ίσως, κάτι βρε αδερφέ.... Με τα πολλά, λέω ας πάρω μια ΨΦΜ, μιας και πέσανε οι τιμές και είναι και τις μόδας ![]() Γύρω στα 100€ εκείνη την εποχή υπήρχε μόνο η Creative PC-CAM 880. Εντάξει, με τα σημερινά δεδομένα δεν την λες φωτογραφική, αλλά πάντως φωτογραφίες τράβαγε ![]() Μετά από περίπου έναν χρόνο, η μικρούλα 880 την άκουσε. Δεν επισκευαζόταν, οπότε λέω να πάρω καινούργια. Ήταν Δεκέμβρης του 2005. Κάπου εκεί, ψάχνοντας στο ιντερνετ, ανακαλύπτω το dpgr. Με τα πολλά καταλήγω στην Olympus C725 UZ: ![]() Αυτή ήταν όντως φωτογραφική μηχανή! Εντυπωσιασμένος από από το χ8 ζουμ και τις δυνατότητες που μου προσέφερε, σε συνδυασμό με τις γνώσεις που άρχιζα να αποκτώ (γύρω από τα τεχνικά) απ'το dpgr άρχισα να ψάχνω λίγο περισσότερο το τι φωτογραφίες μπορώ να τραβήξω. Από τα Χριστούγεννα του 2005 μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, περιπλανιόμουν με την 725 τραβώντας λουλούδια και τα λοιπά, ενθουσιασμένος από τα νέα πράγματα που μάθαινα ![]() Τον Ιούνιο του '05, δυστυχώς η μηχανούλα μου είχε ένα μικρό ατύχημα: μου έπεσε από ύψος 2 μέτρων και έσπασε η βάση του φακού. Κόστος επισκευής 190€ (αγορασμένη καινούργια είχε 210€ )Ξαναματαψάχνω λοιπόν και καταλήγω στην Olympus C770 UZ (τότε ακόμη νόμιζα ότι τα 360mm ήταν πιο απαραίτητα από τα 28mm ).![]() Καταπληκτικό μηχανάκι πάντως, φακός διαμαντάκι, ωραιότατα χρώματα, καλό δυναμικό εύρος για την κατηγορία και mpg4 video ![]() Την έχω ακόμη αυτή την μηχανή και χαίρομαι που δεν την πούλησα. Την χρησιμοποιώ για all-round compact. Κάπου εκεί τυχαίνει να μιλήσω με τον Χάρη και ο αχρείος μου ανοίγει τα μάτια και μου δίνει να καταλάβω ότι φωτογραφία υπάρχει και χωρίς λουλουδάκια-πεταλουδίτσες ![]() Ε, από τότε άρχισαν οι δυστυχίες και τα βάσανα! Τι ήθελα να βγω από τα ευτυχισμένα μου λιβάδια?![]() Τέλος πάντων, με τα πολλά ήρθε και η πρώτη DSLR τον Νοέμβριο του '05, το όνομα δε αυτής Olympus E500: ![]() Με έχει συντροφέψει από τότε πιστά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και αντέχοντας τα πάνδεινα ![]() Κάπου στις αρχές του '06 ωστόσο, ξυπνά μέσα μου το πάθος για το φιλμ. Αφού έτσι κι αλλιώς είχα αγοράσει ήδη 3 μηχανές σε έναν χρόνο, λέω δεν βαριέσαι, ας πάρω μια ακόμη. Στέκομαι τυχερός και σε μια αγγελία στο δπγρ παίρνω σε εξευτελιστική τιμή Canon AE-1 + 28mm + 50mm + 135mm + flash: ![]() Πιστή συντρόφισσα κι αυτή από τότε. Μόνο τον 135άρη έδωσα και στην θέση του πήρα έναν canon 24mm ![]() Κάπου στο τέλος του 2006 ο αθεόφοβος ο noe μου κολλάει το μικρόβιο του τετράγωνου καρέ και μαζί μ'αυτό μου δανείζει και μια TLR. Αφού την είχα που την είχα, την αγόρασα Seagull λέγεται και ατνέχει κι αυτή αρκετά![]() Τέλος, ένας συνάδελφος στην δουλειά μου χάρισε ένα μικρό μηχανάκι που για αυτόν ήταν "παλιατζούρα", για μένα όμως αποδείχτηκε μικρός θησαυρός: Rollei 35B!! ![]() Πολύ καλό φακουδάκι, πλήρως μάνιουαλ και πολύ κόμπακτ ![]() Αυτή είναι η μικρή ιστορία της σχέσης μου με τις φωτογραφικές μηχανές ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη digibill : 26-02-2008 στις 12:08. |
|
|
|
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|