Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι πολύ περισσότερο με την ψηφιακή εικόνα και μπορώ να πω ότι καλόμαθα με τις ευκολίες της ψηφιακής φωτογραφίας. Λίγα τα έξοδα ,πολλές οι εικόνες, εύκολη η διαχείρισή τους, η επεξεργασία τους, η προβολή τους και τέλος η αποθήκευσή τους. Πριν καλά- καλά δούμε τις εικόνες που τραβήξαμε ξεκινάμε να τραβάμε τις επόμενες. Που είναι οι παλιές καλές εποχές που περιμέναμε πώς και πώς να τυπώσουμε μεγάλες φωτογραφίες μετά τα κοντάκτ για να απολαύσουμε τις εικόνες μας στο χαρτί? Αυτή μας η ανάγκη κακώς ικανοποιείται μόνο από την θέαση των φωτογραφιών στο υπολογιστή. Και οι εκθέσεις που κάναμε όταν έκλεινε ο κύκλος μιας δουλειάς που πήγαν ? Αντικαταστάθηκαν και αυτές με το ανέβασμα των φωτογραφιών μας στα διαφορά σαιτ του ιντερνέτ. Εξαιτίας αυτών των σκέψεων αποφάσισα λοιπόν εδώ και δύο μήνες και άρχισα να τυπώνω στον σπίτι μου με ένα καλό εκτυπωτή που προσφέρει ανεξίτηλα τυπώματα σε αρχειακά χαρτιά μεγέθους Α3+ (33cm x 48cm). Αυτό από την μια μεριά επανέφερε μέσα μου την παλιά ξεχασμένη αίσθηση του αναλογικού τυπώματος, από την άλλη
ένιωσα μια πληρότητα έχοντας τους φακέλους μου πραγματικούς στα χέρια μου με τις καλύτερες εικόνες τυπωμένες, έτοιμες ανά πάσα στιγμή να τις απλώσω στο τραπέζι και τις μελετήσω, να τις απολαύσω, να τις αγγίξω! Φίλοι μου κάντε το και σεις, μην μένετε στα ψηφία!
Βρεττάκος Αλέξανδρος