Θέλω να σας δείξω κάποιες φρέσκιες από τον προηγούμενο χιονιά. Την Κυριακή 17/2/2008 μετά το μεσημέρι βγήκα να φωτογραφήσω κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης. Είχα στην τσέπη μου την αδιάβροχη Canon WP-1 και κρυμμένη στο στήθος μου την Diana.
(δηλαδή φόρμα x φόρμα = ουάου φωτογραφίες ή πλαστικός φακός x χιονάκι = γκαγκάν ατμοσφαιρικές φωτογραφίες ή ουφ! μη μας αγχώνεται φωτογραφίες είναι ή το ανέκδοτο με τον γρύλο το ξέρετε?)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη noe : 27-02-2008 στις 15:13
Άτιμο πράμα η φόρμα των toy... Φυσικά και μου αρέσουν περισσότερο οι τετράγωνες (αν και αυτοαντιγράφεσαι σε μερικές, πχ 2 και 7), αλλά αρκεί αυτό? Έχουμε τελικά φωτογραφίες?
Δεν ξέρω
Σε φώτισα ε?![]()
Ναι, Βασίλη, ακριβώς όπως το λες είναι. Και τα παιδιά το ξέρουν μάλλον.
Τρομερή η γοητεία των φωτογραφιών, αλλά πάντα αμφιβάλλω για το αποτέλεσμα. Με επηρεάζει πολύ και η ιστορία, όπου σπανιότατα συναντάμε σπουδαίες φωτογραφίες από toy camera.
Το έχουμε συζητήσει αρκετά το θέμα και πάντα καταλήγουμε πως μια toy camera είναι κυρίως απαραίτητη για να κραταει ζωντανό το ενδιαφέρον του φωτογράφου, στις περιόδους που περνά φωτογραφικές κρίσεις (που δεν του βγαίνει δηλαδή).
Όχι πως αποκλείεται να βγει κάτι σπουδαίο, αλλά είναι δύσκολο.
Αναρωτιέμαι όμως, αν όλη αυτή την ενασχόληση (μηχανές, πειράματα, αγορές από eBay, φιλμ κλπ, κλπ) την διοχέτευε – ο Νίκος για παράδειγμα – σε μια πιο κλασική φωτογραφική κατάσταση (με μια 5D και έναν 35mm μόνο στο χέρι) τι θα έβγαζε;
Αλλά υπάρχει πάντα ο αντίλογος πως μπορεί και να βαριόταν αφόρητα και να τα παραταγε, οπότε καλύτερα που παίζει με τα toy του και εξασκεί και το μάτι του και σε τελική ανάλυση μπορεί να βγει και κάτι.
Τι να πω ;
Πάντα με μπερδεύουν οι toy cameras.![]()
Ήρθε η κορούλα μου στο γραφείο και μου πήρε την Diana και αμέσως με ρωτάει:
"μπαμπά γιατί είναι ελαφριά? ψεύτική είναι?"
"Όχι, τις λέω, βγάζει φωτογραφίες, πρόσεχε μη σου πέσει και σπάσει.."
Μάνο το ίδιο θα έλεγα "πρόσεχε μη σου πέσει" αν η κόρη μου κρατούσε την Leica και θα της περνούσα το λουρί στο λαιμό. Θέλω να πω ότι με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερόμουν όποια φωτογραφική μηχανή κι αν κρατούσα στα χέρια μου.
Προς το παρόν δεν νιώθω την ανάγκη να αφιερωθώ κάπου μοναδικά..
Βιργινία, τις έβαλα εδώ επειδή είναι φρέσκιες και δεν καταλαβαίνω ακόμη ποιες είναι τζούφιες..![]()