Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 53

Θέμα: User testing....

  1. #21
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη digibill
    Εγγραφή
    23-02-2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    4,399

    My Social Networking

    Add digibill on instagram

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos K. Εμφάνιση μηνυμάτων
    (μια διόρθωση.. π.χ. στην http://www.yiannakos.gr/photos.html στις 4 φωτογραφίες που βάζεις εμφανίζεται σε ΙΕ ένα αντιαισθητικό μπλε πλαίσιο γιατί είναι links -o ΙΕ δε συγχωρεί τέτοια- για να φύγει πρέπει να βάλει μέσα στο img tag ένα border="0")
    Δεν είναι ότι ο ΙΕ δεν συγχωρεί, αντιθέτως δεν καταλαβαίνει από τέτοια

    Το border attribute Νίκο από την HTML 4.01 και έπειτα έχει καταργηθεί από το www consortium και δεν χρησιμοποιείται πλέον. Η δουλειά που έκανε γίνεται από ανάλογο ορισμό στο css. Ο Firefox το αναγνωρζει κανονικά (εξάλλου ο FF ακολουθεί σχετικά σφιχτά τα πρότυπα που καταρτίζει το w3 consortium), o IE όμως επιμένει να αγνοεί το stylesheet και να περιμένει για border attribute...

    Δες πχ εδώ όλα τα διαθέσιμα attributes για το <a> tag. To border δεν υπάρχει. Επιπλέον, αν δοκιμάσεις να κάνεις validate κώδικα με το border attribute στο <a> φυσικά θα πάρεις σφάλμα. Πήγαινε στο http://validator.w3.org/ και στο πεδίο εισαγωγής κώδικα βάλε τον:

    Κώδικας:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    <html>
    
    <head>
    <title>Vasilis Yiannakos Photography</title>
    </head>
    
    
    <body>
    <a href="photos.html" border="0" >photos</a>
    </body>
    
    </html>
    Το αποτέλεσμα θα είναι το ακόλουθο σφάλμα:

    1. Line 10, Column 29: there is no attribute "BORDER".<a href="photos.html" border="0" >photos</a>
      You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).
      This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information.
      How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute. If you received this error when using the <embed> element to incorporate flash media in a Web page, see the FAQ item on valid flash.
    Εγώ γενικά στις σελίδες που φτιάχνω ακολουθώ όσο πιο πιστά μπορώ τα πρότυπα του w3c. Υποχορώ μόνο όταν τίθεται θέμα αλλοίωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας (δεν με πειράζει πχ ο χρήστης ΙΕ να βλέπει αυτό το μπλε πλαίσιο -που ΔΕΝ θα έπρεπε να βλέπει, αν ο ΙΕ ήταν σωστός!- αλλά αν είναι να μην βλέπει καθόλου φωτογραφίες, ε, θα έκανα μια υποχώρηση...)

    Δεν είναι τόσο ζήτημα λειτουργικότητας (ίσα-ίσα, που μερικές φορές για να κάνεις την δουλειά που θα έκανες με ένα καταργημένο attribute θα πρέπει να καταρτίσεις μια ολόκληρη κλάση στο stylesheet ή να ξαναεφεύρεις τον τροχό ) αλλά ευταξίας και -το κυριότερο- συμμαζέματος! Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το w3c είναι υπεύθυνο για το συμμάζεμα του www, οπότε όσο γρηγορότερα εναρμονιστούμε όλοι μας με τα πρότυπά του, τόσο συντομότερα θα εξισώσουν και οι browsers την στάση τους απέναντί τους.

    Ελπίζω να σε έπεισα

    ΥΓ: Για ξανακοίτα τώρα, μπας και δεν εμφανίζεται...... Πρόσθεσα στο stylesheet ένα ακόμη (συμβατό με w3c) attribute που πιθανώς να "καταλαβαίνει" και ο ΙΕ

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο indigo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από οτι κτλβαίνω στη σελίδα αυτή http://www.yiannakos.gr/photos.html εμφανίζονται 4 φωτογραφίες που οδηγούν σε αντίστοιχες "θεματικές ενότητες". Προσωπικά αρχικά νόμισα οτι όλο το γκάλερι ήταν αυτές οι 4 φωτογραφίες. Βέβαια ανοίγοντας την 1η το καταλαβαίνεις αλλά δεν θεωρώ περιτό και μια μικρή περιγραφή της ενότητας που ανοίγει πατώντας σε κάθε μια απο αυτές τις 4 φωτογραφίες (π.χ. "abandonment", "urban", "πατάτες" ). Θα μου πείς βέβαια μπορείς να το δείς και απο το URL στο οποίο σε κατευθύνει ο browser αλλά να είναι και κάτι που το μάτι του θεατή το έχει συνηθίσει στους ανάλογους ιστοχώρους...
    Ουπς, αυτό το ξέχασα!
    Με πήρε το βράδυ χτες και πάνω στην πρεμούρα μου να τελειώνω, ξέχασα αυτή την τελευταία προσθήκη... Την έβαλα τώρα, μαζί με ένα πολύ απλό css script που εμφανίζει τα thumbs θολά μέχρι να πας το mouse πάνω τους


    Σας ευχαριστώ παιδιά
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη digibill : 15-07-2008 στις 10:53

  2. #22
    georgem
    Επισκέπτης

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η δουλειά που έκανε γίνεται από ανάλογο ορισμό στο css. Ο Firefox το αναγνωρζει κανονικά (εξάλλου ο FF ακολουθεί σχετικά σφιχτά τα πρότυπα που καταρτίζει το w3 consortium), o IE όμως επιμένει να αγνοεί το stylesheet και να περιμένει για border attribute...
    Βασίλη, νομίζω οτι αν δηλώσεις "border:0" στο css, αλλά για το <img> (όχι για το <a>) θα το καταλάβει και ο ΙΕ.
    Ή και εκεί που λες: style="opacity: 0.4;" μέσα στη σελίδα, κάνε το style="opacity: 0.4;border:0;".

    Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις HTML Transitional και να γλυτώσεις

  3. #23
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη Χάρις Γιαννοπούλου
    Εγγραφή
    25-02-2008
    Περιοχή
    Αθηνα
    Μηνύματα
    891

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

    Μετά από αναποδιές και τρεξίματα, επιτέλους επανασχεδίασα την ιστοσελίδα μου...

    Στο www.yiannakos.gr θα βρείτει την "βιτρίνα" μου . Κάντε μια βολτίτσα και αν κάτι δεν σας δουλεύει, πείτε το μου να το κοιτάξω.....

    Δουλεύει, δουλεύει...Με γειά Βασίλη

    Μέσα τη νοικοκυροσύνη, την τακτοποίηση και τα φοβερά γκρίζα οι φωτογραφίες δείχνουν πώς να το πω πιο... "επαγγελματικές"
    Μπράβο
    (λες να επιχειρίσω και ιστοσελίδα τώραείναι δύσκολο?? μήπως την ψώνισα )

  4. #24
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη digibill
    Εγγραφή
    23-02-2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    4,399

    My Social Networking

    Add digibill on instagram

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgem Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασίλη, νομίζω οτι αν δηλώσεις "border:0" στο css, αλλά για το <img> (όχι για το <a>) θα το καταλάβει και ο ΙΕ.
    Ή και εκεί που λες: style="opacity: 0.4;" μέσα στη σελίδα, κάνε το style="opacity: 0.4;border:0;".
    Πιθανώς, αν και -απ'ότι θυμάμαι- και με αυτό κάποιο πρόβλημα έχει ο ΙΕ Τώρα δεν έχω καν ΙΕ (δουλεύω πλέον αποκλειστικά linux) για να το τεστάρω, αλλά από παλιά θυμάμαι ότι ο ΙΕ είχε κάποιο "κόλλημα" με το border των λινκ......

    Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις HTML Transitional και να γλυτώσεις
    Νομίζω ότι και στην transitional "απαγορεύεται" το border

  5. #25
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη digibill
    Εγγραφή
    23-02-2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    4,399

    My Social Networking

    Add digibill on instagram

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Xaprilian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μέσα τη νοικοκυροσύνη, την τακτοποίηση και τα φοβερά γκρίζα οι φωτογραφίες δείχνουν πώς να το πω πιο... "επαγγελματικές"
    Μπράβο
    Ναι, τώρα πια επιτέλους έγινα φωτογράφος

    (λες να επιχειρίσω και ιστοσελίδα τώραείναι δύσκολο?? )
    Ποτέ δεν είναι αργά
    Δύσκολο δεν είναι αν θες κάτι απλό, αλλά αν μπλέξεις με script κλπ, τότε θα πρέπει να κατέχεις αναγκαστικά από html, css, ολίγον java και τα βασικά από λειτουργία δικτύων και server

  6. #26
    georgem
    Επισκέπτης

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανώς, αν και -απ'ότι θυμάμαι- και με αυτό κάποιο πρόβλημα έχει ο ΙΕ
    Είχε, κάτι θυμάμαι και εγώ, τώρα φαίνεται να έχει διορθωθεί.

    Νομίζω ότι και στην transitional "απαγορεύεται" το border
    Δεν νομίζω, κάνει κανονικά validate.

    Στις εικόνες που έχεις αριστερά, που και αυτές είναι μέσα σε <a>...</a> γιατί δεν εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα ο ΙΕ; Μήπως έχει σχέσει εκείνο το class "link_style" που έχεις δηλώσει; Λογικά, όπως απέφυγες το πρόβλημα εκεί θα μπορείς να το αποφύγεις και στις κεντρικές εικόνες...

  7. #27
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη digibill
    Εγγραφή
    23-02-2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    4,399

    My Social Networking

    Add digibill on instagram

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgem Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στις εικόνες που έχεις αριστερά, που και αυτές είναι μέσα σε <a>...</a> γιατί δεν εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα ο ΙΕ; Μήπως έχει σχέσει εκείνο το class "link_style" που έχεις δηλώσει; Λογικά, όπως απέφυγες το πρόβλημα εκεί θα μπορείς να το αποφύγεις και στις κεντρικές εικόνες...
    Ώπα, τώρα κατάλαβα τι έγινε! Νόμιζα ότι το εμφάνιζε σε όλες τις εικόνες! Πράγματι, στις 4 φωτογραφίες - links για τις υποκατηγορίες είχα ξεχάσει να χρησιμοποιήσω την κλάση css που είχα φτιάξει!

    Τώρα είναι οκ?

  8. #28
    georgem
    Επισκέπτης

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο digibill Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τώρα είναι οκ?
    Περιέργως, όχι

    Δοκίμασε όμως και αυτό, νομίζω οτι θα δουλέψει: <img style="opacity: 0.4;border:0;" ...

    Κάτι άλλο, η εικόνα στην αρχική σελίδα έχει λινκ, αλλά σε πάει στο http://www.yiannakos.gr/undefined
    ??

  9. #29
    Μέλος PhotoMind Το avatar του χρήστη digibill
    Εγγραφή
    23-02-2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    4,399

    My Social Networking

    Add digibill on instagram

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgem Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περιέργως, όχι

    Δοκίμασε όμως και αυτό, νομίζω οτι θα δουλέψει: <img style="opacity: 0.4;border:0;" ...
    Χμμμ, πιθανώς να μπερδεύεται με τα δυο css που το ένα είναι nested μες στο άλλο.....
    Έβαλα κι αυτό που λες, τώρα μήπως?

    Κάτι άλλο, η εικόνα στην αρχική σελίδα έχει λινκ, αλλά σε πάει στο http://www.yiannakos.gr/undefined
    ??
    Αυτό κατά πως φαίνεται είναι κάποιο πρόβλημα του script που κάνει το slideshow..... Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει καν αυτό το λινκ, τώρα γιατί δημιουργήθηκε.....
    Εγώ δεν το πείραξα πάντως

  10. #30
    georgem
    Επισκέπτης

    Προεπιλογή Απάντηση: User testing....

    Τώρα είναι εντάξει.

    Για το λινκ, άλλαξε τις δηλώσεις στην αρχή από αυτό: fadeimages[0]=["pictures/./././...etc"]
    σε αυτό: fadeimages[0]=["pictures/./././...etc", "", ""]

    ...όπως λένε και οι οδηγίες!
    Ωραίαο το καλοκαίρι και οι , αλλά κάνε και λίγο (ίσως και )


Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας