Ένα πολύ ωραίο κείμενο για τη δουλειά μου, στις επιλογές της πολιτιστικής Ατζέντας στο σημερινό φύλλο της Καθημερινής ... ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας![]()
Ένα πολύ ωραίο κείμενο για τη δουλειά μου, στις επιλογές της πολιτιστικής Ατζέντας στο σημερινό φύλλο της Καθημερινής ... ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας![]()
Κρίμα μόνο που στην ηλεκτρονική δεν έχουμε και τις φωτογραφίες της έντυπης έκδοσης.
"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Τα σύννεφα, τα όρη και ο ορίζοντας
Με μια ποιητική γραφή, η φωτογράφος Βιργινία Φιλιππούση παρουσιάζει μία ενότητα έργων στην Πάτρα («Περί Τεχνών», Κανακάρη 65, έως 24/10), αποκαλύπτοντας δραματικούς ουρανούς και «κυματισμούς» ορέων. Εμπνευση αποτέλεσε ένα σχέδιο με μολύβι που είχε κάνει ο Le Corbusier όταν πριν από έναν αιώνα είχε περάσει από την Αχαΐα και είχε αντικρίσει τα βουνά της ακτής της Αιτωλοακαρνανίας με τους όγκους της Βαράσοβας και της Παλιοβούνας στον ορίζοντα (όπως σημειώνει ο συντηρητής και μουσειολόγος Ξενοφών Παπαευθυμίου). Η Βιργινία Φιλιππούση έρχεται τώρα να πιάσει την άκρη του νήματος και να σταθεί εκ νέου απέναντι σε αυτή την τοποθεσία που «πότε πλημμυρίζει από διονυσιακό φως και πότε πλήττεται από μαύρες καταιγίδες» (Le Corbusier). Οι φωτογραφίες της αναβλύζουν δύναμη και οδηγούν σε συγκίνηση καθώς μεταγράφει το φως και τους όγκους σε νέες εικαστικές συνθέσεις, στα όρια του ρεαλισμού και της ουτοπίας. Το «Wandering», όπως τιτλοφορείται η έκθεση της Βιργινίας Φιλιππούση, είναι ένας αναπάντεχος συνδυασμός μεταφυσικής έκστασης και πηγαίου ρεαλισμού."
ένας αναπάντεχος συνδυασμός μεταφυσικής έκστασης και πηγαίου ρεαλισμού
Ουάου![]()
Δέσποινα σε ευχαριστώ που βρήκες την online έκδοση ...γιατί είμαι πολύ άχρηστη σε αυτό![]()
ΚΑμιά παρατασούλα δεν παίζει;;;
Στις 26 μάλλον θα καταφέρω να κατέβω στην Πάτρα......![]()