Οι φωτογραφίες μου
"I don't have any storytelling responsibility to what I'm photographing" - Garry Winogrand
Οι περισσότερες είναι υπέροχες.
Ωστόσο , ναι, θα μπορούσες να σκίσεις και μερικές σελίδες από το βιβλίο σου
καλωσόρισες![]()
Είμαι μεγάλη καλλιτέχνης, αλλά θα αναγνωριστώ μετά το θάνατό σου
- Αρκάς
Καλώς τον!
Πολύ το 'φχαριστήθηκα το φωτοτράγουδό σου
![]()
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
νομίζω ότι όλες κινούνται σε πολύ καλό επίπεδο και μου κάνει εντύπωση το πόσο διαφορετικές είναι μεταξύ τους (σαν αίσθηση).
η καλύτερη για μένα είναι αυτή:
γιατί έχει κάτι το εξωπραγματικό και μυστηριώδες με τον τρόπο που πέφτει το φως πάνω στην κοπέλα.
δεύτερη έρχεται αυτή:
μ'αρέσει πολύ αυτό το παιχνίδι με τις γραμμές, τους κύκλους, το φως, τη γωνία λήψης κλπ.
ακολουθεί αυτή:
τη θεωρώ μια πολύ καλή φωτογραφία δρόμου, ωστόσο έχω δει αρκετές σαν κι αυτή και δε με εντυπωσιάζει τόσο.
τέλος, για την τέταρτη:
την κοίταξα αρκετά, μόλις έγραψα ένα σχόλιο που την απέρριπτα και το έσβησα. Με έχει προβληματίσει πολύ...
ακροβατεί επικίνδυνα στο να την απορρίψω και να μου αρέσει πολύ, περίεργο δεν είναι?![]()
Είμαι μεγάλη καλλιτέχνης, αλλά θα αναγνωριστώ μετά το θάνατό σου
- Αρκάς
Η πρώτη κάτι πάει να πεί αλλά έτσι όπως είναι δε δουλεύει για μένα. Έχω την εντύπωση πως αν ήταν μόνη να προχωρά ανάμεσα στο φωτισμένο οδόστρωμα θα με ωθούσε να κάνω διάφορες ιστορίες, τώρα μου αφαιρεί αυτή τη δυνατότητα. Η δεύτερη συμπαθητική αλλά παραγινωμένη. Ούτε η τέταρτη μου λέει πολλά. Η τρίτη όμως μου αρέσει πάααρα πολύ. Η τολμηρή γωνία λήψης (ας είναι τόσο παραμορωτική για το σχήμα του προσώπου, δε με ενοχλεί καθόλου αυτό) γεωμετρεί όμορφα και συνθέτει μια καθόλα φωτογραφική εικόνα βασισμένη σε πολύ απλά στοιχεία. Την κρατάω αυτή.
Ζήση, μόνο αυτή.
Για αυτή την φωτογραφία σου η πρώτη σκέψη μου ήταν "γ@μ@το πορτρέτο". Και τώρα λέω γιατί το ταξινόμησα έτσι, είναι πορτρέτο αυτό? Ώχου ότι και νά ΄ναι, είναι Φωτογραφία.
Οι αντιθέσεις, το ανορθόδοξο κάδρο, οι γραμμές και κύκλοι που είπε και η Σοφία, οι υποψίες από την εικόνα του προσώπου, ακόμη και η ελιά στο μάγουλο και σε συνδυασμό με το πλαστικό φως δημιουργούν ένταση.
Πιστεύω πως το σημαντικότερο στοιχείο - εύρημα σε αυτό το πορτρέτο είναι η απουσία του προσώπου. Και όπως διαβάζοντας ένα βιβλίο σκιτσάρουμε με την φαντασία μας τον ήρωα, κάτι παρόμοιο συμβαίνει κι εδώ.
Μπράβο σου.