Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Επιστροφή   PhotoMind > Φωτογραφικές Συζητήσεις > Ειδήσεις για τη φωτογραφία (εκθέσεις, διαγωνισμοί κλπ.)

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-01-2010, 19:34   #1
pkomo
*Μέλος PhotoMind

Το avatar του χρήστη pkomo

Περιοχή: Κομοτηνή
pkomo είναι αποσυνδεδεμένος
Προεπιλογή Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Δρόμοι: δρόμοι της ζωής – δρόμοι που φεύγουν»

Είδα την έκθεση που κάνουν ο Γιώργος και ο Κώστας και θυμήθηκα ότι και εγώ συμμετέχω σε μια έκθεση στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια έκθεση φωτογραφίας και ποίησης, κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ένα ποίημα, παραθέτω πρόσκληση
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  A Prskl.Δρόμοι.jpg Εμφανίσεις:  93 Μέγεθος:  80.9 KB  Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  B Prskl.Δρόμοι.jpg Εμφανίσεις:  88 Μέγεθος:  80.5 KB  

"Το να μην είσαι τίποτε άλλο παρά μόνο ο εαυτός σου - σε εναν κόσμο που πασχίζει μέρα νύχτα να σε κάνει οποιονδήποτε άλλο - σημαίνει να δωσεις τη σκληρότερη μάχη που ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει" E.E. CUMMINGS

www.pkomo.blogspot.com

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-2010, 20:34   #2
Χάρης Ξανθόπουλος
Ομάδα PhotoMind

Το avatar του χρήστη Χάρης Ξανθόπουλος

Περιοχή: Λακουβοχώρι Αμαρουσίου
Χάρης Ξανθόπουλος είναι αποσυνδεδεμένος
Προεπιλογή Απάντηση: Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Δρόμοι: δρόμοι της ζωής – δρόμοι που φεύγου

Ελπίζω στο διάστημα αυτό να ανέβω Θεσσαλονίκη, οπότε και θα περάσω

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-2010, 20:50   #3
Στέλλα Σιδηροπούλου
*Μέλος PhotoMind

Το avatar του χρήστη Στέλλα Σιδηροπούλου

Στέλλα Σιδηροπούλου είναι αποσυνδεδεμένος
Προεπιλογή Απάντηση: Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Δρόμοι: δρόμοι της ζωής – δρόμοι που φεύγου

Φωτογραφία και ποίηση! Δεν γίνεται καλύτερο! Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-2010, 22:57   #4
lolik
Ομάδα PhotoMind

Το avatar του χρήστη lolik

Περιοχή: Θεσσαλονίκη city χαλαρά
lolik είναι αποσυνδεδεμένος

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο pkomo Εμφάνιση μηνυμάτων
Είδα την έκθεση που κάνουν ο Γιώργος και ο Κώστας και θυμήθηκα ότι και εγώ συμμετέχω σε μια έκθεση στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια έκθεση φωτογραφίας και ποίησης, κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ένα ποίημα, παραθέτω πρόσκληση
Φωτογραφία και ποίηση μαζί, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ταιριάξουν. Το ένα πάει να καπελώσει το άλλο, κατά την άποψή μου. Είμαι πολύ περίεργη να δω τι ποιήματα θα συνοδεύουν τις φωτογραφίες.
Πώς επιλέγονται τα ποιήματα?Από τον κάθε φωτογράφο?Ή με αφορμή ένα ποίημα παρουσιάζεται μια φωτογραφία?
Σε εσένα Πέτρο ποιο ποίημα θα παρουσιαστεί και σε ποια φωτογραφία σου?
Εδώ και μήνες προσπαθώ να ταιριάξω ποιήματα (ακόμα και τίτλους ποιημάτων) με εικόνες και μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 10:04   #5
pkomo
*Μέλος PhotoMind

Το avatar του χρήστη pkomo

Περιοχή: Κομοτηνή
pkomo είναι αποσυνδεδεμένος

Αγαπητή Σοφία ίσως την ίδια απορία μ εσένα να έχω και εγώ απλώς θέλω να σου πω να βγάλεις μέσα από το μυαλό σου την έννοια «ταιριάζουν», και να βάλεις την έννοια «συνυπάρχουν» κάτω από ένα θέμα που είναι και ο τίτλος της έκθεσης. Δεν νομίζω να ταιριάζουν λοιπόν τα ποιήματα με τις φωτογραφίες όπως δεν νομίζω να ταιριάζουν και οι ίδιες οι φωτογραφίες μεταξύ τους ή ίσως να ταιριάζουν στο μυαλό του επιμελητή της έκθεσης. Εγώ εκτός από τις δυο φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχω δεν έχω δει άλλες ούτε βέβαια έχω διαβάσει τα «ποιήματα».
Η ιδέα αυτή ήταν πολύ παλιά και κάποια στιγμή ήρθε ο καιρός και πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ο χώρος και κάποιος επιμελητής έκθεσης και έκανε μια επιλογή από ένα μεγαλύτερο σύνολο φωτογράφων και φωτογραφιών. Όταν είδα τις φωτογραφίες μου που επέλεξε έπαθα ένα σοκ, ήταν φωτογραφίες που τις έχω σβήσει από την μνήμη μου και φυσικά τις αντικατέστησα με άλλες, μετά όμως από μεγάλη γκρίνια και φασαρία, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει τελικά κάποιο ταίριασμα στο όλο σύνολο
Το σκεπτικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις για αυτό τα τυπώματα (80 Χ 120)εκτίθενται μόνα τους χωρίς κάδρα (κρέμονται από μανταλάκια)
Πάντως δεν κρατώ μεγάλο καλάθι προσδοκιών, θα πάω να την δω και εγώ την έκθεση, αν είναι όλα καλά θα είμαι στα εγκαίνια, όποιος νιώθει την περιέργεια ας έρθει. Μου έχουν πει ότι θα υπάρχει και τυπωμένος κατάλογος της έκθεσης που οι εκθέτες θα μπορούμε να δώσουμε στους γνωστούς μας επισκέπτες (αυτό με κάθε επιφύλαξη το λέω)

"Το να μην είσαι τίποτε άλλο παρά μόνο ο εαυτός σου - σε εναν κόσμο που πασχίζει μέρα νύχτα να σε κάνει οποιονδήποτε άλλο - σημαίνει να δωσεις τη σκληρότερη μάχη που ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει" E.E. CUMMINGS

www.pkomo.blogspot.com

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 10:43   #6
Στέλλα Σιδηροπούλου
*Μέλος PhotoMind

Για μένα φωτογραφία και ποίηση είναι διαφορετικές μορφές της ίδιας τέχνης. Αυτής του λόγου. Στην μια η ποίηση χρησιμοποιεί τις λέξεις για να δώσει μιαν άλλη διάσταση στην πραγματικότητα, να "αλληγοροποιήσει" το ορατό ώστε να ανοίξει νέες πόρτες στη σκέψη αυτού που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο, να γεννήσει συναισθήματα που ταυτίζονται με κείνον που θαρρετά ανοίγει αυτές τις πόρτες. Και απ' την άλλη η φωτογραφία χρησιμοποιεί την πραγματικότητα, την εικόνα για να ερεθίσει την σκέψη, να σοκάρει τις αισθήσεις για να ντύσει έτσι με λόγια την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο θεατής.

Έχω ένα blog (προσωπικό) εδώ και 4 χρόνια στο οποίο ανεβάζω φωτό μου με κάποια λόγια που γεννιούνται μέσα μου όταν τις βλέπω. Βέβαια δεν είναι ποίηση. Είναι όμως μια μορφή προσωπικής ποίησης. Ανεβάζω ένα παράδειγμα αυτής της δουλειάς. Συγχωρέστε με αν είναι πολύ απλοϊκό. Αλλά όταν διαβαίνουν μέσα απ 'την ψυχή μας οι εικόνες και τα
λόγια είναι απλά.

Θα 'ναι εικοσιδύο χρόνια από τότε που πίστεψε τελευταία φορά... για εικοσιδύο χρόνια ήταν αναγκασμένος να απολογείται γι αυτή του την ανίερη αφοβία... εικοσιδύο χρόνια τώρα τον κοιτούν βλέμματα εξεταστικά, αποδοκιμαστικά, αδιάκριτα... πάνε εικοσιδύο χρόνια από τότε που ένιωσε τον φόβο του θανάτου τελευταία φορά... θα 'ναι εικοσιδύο χρόνια τώρα που 'ναι μόνος μα λεύτερος... για εικοσιδύο χρόνια παλεύει κάθε μέρα να αποδείξει πως τους αγαπάει... θα 'ναι εικοσιδύο χρόνια τώρα που φτύνουν στο πέρασμά του κι αυτός χαμογελάει με δάκρυα κατανόησης στα μάτια... εικοσιδύο χρόνια σιωπής μέσα σε έναν σύμφυρμα αυτοαναιρούμενων αλαλαγμών... εικοσιδύο χρόνια οδοιπόρος και ερευνητής των πιο σκοτεινών εχθρών της αγάπης... του φόβου και της αγνωσιάς...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  DSC04334.jpg Εμφανίσεις:  11 Μέγεθος:  72.4 KB  

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 14:21   #7
giorgaros
*Μέλος PhotoMind

giorgaros είναι αποσυνδεδεμένος

A μάλιστα, καλά που το θυμήθηκες αρχηγέ! Κατά τα άλλα ακόμη περιμένω την επόμενη φωτογράφηση...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 18:14   #8
digibill
*Μέλος PhotoMind

Το avatar του χρήστη digibill

Περιοχή: Αθήνα
digibill είναι αποσυνδεδεμένος Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην digibill Αποστολή μηνύματος μέσω Skype™ to digibill

Συγχωρέστε με αν ακουστώ ξενερωτικός, αλλά εμένα όλα αυτά μου φαίνονται πολύ μπερδεμένα, πολύ διαφορετικά, έτσι που τελικά να μην χαίρομαι τίποτε από τα δύο (ούτε την φωτογραφία, ούτε την ποίηση....)

Στο παράδειγμα της Στέλλας ας πούμε παραπάνω, εγώ δεν βλέπω ούτε φωτογραφία ούτε ποίηση.... Η συγκεκριμένη εικόνα Φωτογραφικά δεν μου κάνει τίποτα Ενδυναμώνεται αποκλειστικά και μόνο από το κείμενο, και συμπληρώνει αποκλειστικά και μόνο αυτό....

Μπορεί ο σκοπός να είναι καλός (εύρεση νέων τρόπων έκφρασης ισως), αλλά το αποτέλεσμα δε μου φαίνεται αντάξιο των προσδοκιών.......... Και νομίζω ότι και ο ίδιος ο Πέτρος αναγνωρίζει αυτούς τους προβληματισμούς....

Καλά να πάτε Πέτρο και μπράβο για την συμμετοχή σου πάντως

Φιλικά

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 19:38   #9
Στέλλα Σιδηροπούλου
*Μέλος PhotoMind

digibill δεν έχεις κι άδικο. Κανείς δεν περιμένει ν' αρέσει αυτό που τον εκφράζει σε όλους. Θα ήταν παράλογο. Η φωτό σίγουρα απλοϊκή και τα λόγια σίγουρα όχι ποιητικά. Τι είναι όμως φωτογραφία και τι ποίηση για τον καθένα νομίζω πως δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Ούτε και να "καλουπώσει". Γι αυτό για μένα συνδυάζονται αυτά τα δυό και για σένα όχι. Κατανοητό και απολύτως σεβαστό

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-2010, 20:04   #10
digibill
*Μέλος PhotoMind

Το avatar του χρήστη digibill

Περιοχή: Αθήνα
digibill είναι αποσυνδεδεμένος Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην digibill Αποστολή μηνύματος μέσω Skype™ to digibill

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Στέλλα Σιδηροπούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
digibill δεν έχεις κι άδικο. Κανείς δεν περιμένει ν' αρέσει αυτό που τον εκφράζει σε όλους. Θα ήταν παράλογο. Η φωτό σίγουρα απλοϊκή και τα λόγια σίγουρα όχι ποιητικά. Τι είναι όμως φωτογραφία και τι ποίηση για τον καθένα νομίζω πως δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Ούτε και να "καλουπώσει". Γι αυτό για μένα συνδυάζονται αυτά τα δυό και για σένα όχι. Κατανοητό και απολύτως σεβαστό
Στέλλα, ελπίζω μόνο να μην παρεξηγήθηκα.....
Φυσικά, κάποια πράγματα είναι προσωπικά.... Και εννοείται πως ΔΕΝ ΜΙΛΩ για αυτά που θες να πεις, για αυτά που νιώθεις, για τον ψυχικό σου κόσμο.. Δεν κρίνω το τι έχεις μέσα σου. Δεν θέλω να ακούγομαι καθόλου ελιτιστής ή υπεράνω ρε γαμώτο (δεν είμαι εξάλλου! Δεν είμαι δα και κανάς φτασμένος καλλιτέχνης ).
Αλλά αντικειμενικά, έχεις κάνει εν προκειμένω φωτογραφία; Τις περισσότερες φορές που έχω παρακολουθήσει τέτοιες "μικτές" εκδηλώσεις, το αποτέλεσμα ήταν ένας μέτριος αχταρμάς (έχω μάλιστα συμμετάσχει κι εγώ κάποτε σε κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο). Και δε νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως συμμετεχουν κακοί φωτογράφοι ή κακοί ποιητές ή κακοί λογοτέχνες ή δεν ξέρω γω τι άλλο..... Απλά, μάλλον, δεν γίνεται

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:26.

design by: miner skinz.com
Dorian Gray mod: nikant