Επικοινωνία

Η ταυτότητα του PhotoMind
Το PhotoMind δημιουργήθηκε το 2008 για να φιλοξενήσει ανθρώπους που αγαπούν την καλλιτεχνική φωτογραφία και χρειάζονται ένα χώρο για να επικοινωνούν, να εκθέτουν, να ρωτούν.

Ο στόχος του PhotoMind είναι απλός αλλά πολύ σημαντικός: θέλει κάτω από τη στέγη του να βρεθούν άνθρωποι που καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, που έχουν τις ίδιες καλλιτεχνικές αγωνίες και που θα ξέρουν πως οι φωτογραφίες που θα δείξουν θα ειδωθούν από ανθρώπους ικανούς να εκτιμήσουν την προσπάθεια τους και να εκφέρουν μια σοβαρή άποψη. Στην πραγματικότητα, το PhotoMind αποτελεί προσπάθεια υλοποίησης της φράσης του H.C. Bresson «Έχω μερικούς φίλους στους οποίους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και η κριτική τους μου κάνει πολύ καλό. Αυτό που σκέπτονται οι υπόλοιποι είναι δικό τους πρόβλημα». Εκκινώντας από αυτό το σημείο, το Photomind έχει καταλήξει σε ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο, παρά την πολυσυλλεκτικότητα των καλλιτεχνικών φωνών εντός του και των διαφορετικών διαδρομών τους, διέπεται από μία πολύπλευρη μα γενικά κοινή προσέγγιση της Τέχνης.

Υπάρχουν πολλά φωτογραφικά sites και forums. Τα περισσότερα όμως βασίζονται στο πλήθος και όχι στην ποιότητα. Και – ας μην κρυβόμαστε – το πλήθος πάντα παρασύρει. Όσο καλές ή αγνές κι αν είναι οι προθέσεις ενός τέτοιου χώρου, θα πρέπει πάντα να αντιστέκεται και να προστατεύεται από το πλήθος που παρασύρεται από την ευκολία του μέσου που ονομάζεται «Φωτογραφία».

Μπορείτε να μας στείλετε τα σχόλιά σας ή να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας με κάποιο δικό σας άρθρο, επικοινωνώντας με την ομάδα επιμελητών του Photomind στο παρακάτω email.


email: photomind email